Bucuria de a trăi împreună. Șase proiecte pentru bucureșteni

Bucureștiul are nevoie să respire fericire. Oameni care nu se cunosc se ceartă în tramvaiele aglomerate, în trafic. Toți se grăbesc și uită să zâmbească, să se ajute, să fie oameni, să fie o comunitate cu idei constructive. Mega Image finanțează șase idei care-i aduce pe bucureșteni împreună și le arată că împreună pot fi fericiți. 

oameni-fericiti1

Fondul Mega Image, aflat la a doua ediție, și-a desemnat câștigătorii. 68 de proiecte au fost înscrise, doar șase au fost câștigătoare.

“Uniți prin fotbal”, proiectul Policy Center for Roma and Minorities, este unul dintre ele și rganizează antrenamente de fotbal pentru copiii din Ferentari, pentru ca aceștia să învețe disciplina, spiritul de echipă și de fair play. La evenimentele proiectului vor fi implicați mai mulți locuitori ai cartierului.

Al doilea proiect, “Școala în stradă”,  al Asociației La Bomba Studios, aduce împreună 30 de copii din familii rome sau mixte din zona Rahova-Uranus, care sunt ajutați, cu ajutorul voluntarilor din cartier, să recupereze materiile pierdute și să nu piardă anul școlar.

“Intrarea Violoncelului”, Asociația D’Avent are ca scop introducerea micilor acțiuni de reciclare creativă în viața de zi cu zi a locuitorilor. Pavilionul de reciclare creativă devine un punct de reper pentru locuitorii din cartierul Mihai Bravu.

“Jocurile Cartierului” este inițiativa Asociației Corporeanim, care închide strada și reunește comunitatea în cadrul unui eveniment sportiv dedicat copiilor din cartierul Costeasca, organizat chiar de locuitori. Aceasta este a cincea ediție a evenimentului și a doua ediție finanțată de Fondul Mega Image pentru Comunitate.

 “Hai afară!” este un grup de inițiativă prin care locuitorii unui cartier de case din zona Pantelimon-Cernica construiesc împreună, voluntar, un loc de joacă pentru copii și de socializare pentru adulții din cartier, unde să regăsească valorile autentice ale bunei vecinătăți și ale unui stil de viață simplu și sănătos.

“Edu Suport”, inițiativa  Asociației Create Yourself aduce împreună voluntari și locuitori din cartierul Filaret pentru dezvoltarea unui afterschool pentru copiii din zonă. Proiectul, dezvoltat în cantina socială Filaret, va crea un mediu de conectare a copiilor cu comunitatea locală.

Comunități în care să ne simțim ca acasă

Fondul Mega Image pentru Comunitate se adresează locuitorilor și organizațiilor bucureștene și oferă finanțări în valoare totală de 60.000 lei, pentru 6 proiecte din Bucureşti şi Ilfov care reactivează spiritul de comunitate al locuitorilor.  Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea ce cuprinde 392 de supermarketuri. Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă.

Share this post

No comments

Add yours