Asociația Smiling Eyes organizează ateliere de sprijin pentru părinții copiilor cu dizabilități și frații lor

”Viața unui copil stă în mâinile părinților săi” este un proiect inedit, derulat de Asociația Smiling Eyes, ce va fi lansat pe 25 mai 2019, având ca scop principal scăderea gradului de vulnerabilitate și îmbunătățirea competențelor parentale și de socializare prin suportul oferit din partea specialiștilor către părinții și frații copiilor cu dizabilități.

Proiectul pornește de la nevoia pe care specialiștii au identificat-o, în urma experienței în lucrul cu părinții copiilor cu dizabilități, și anume că aceștia necesită să li se acorde o atenție sporită, au nevoie de îndrumare și suport și au nevoie să fie ascultați, ințeleși de către cineva care nu îi judecă, cineva care le poate oferi ajutor.

În cadrul acestuia, vor fi abordate teme precum:

  • Modalități generale de stimulare a copiilor cu dizabilități;
  • Viața sănătoasă – alimentația;
  • Câștigarea autonomiei pentru: toaletă, îmbrăcat și masă;
  • Educația motorie;
  • Igiena dentară;
  • Gestionarea problemelor comportamentale;
  • Trebuie să le vorbim copiilor despre dizabilitatea lor!;
  • Viața împreună și pentru copiii cu dizabilități.

Acestea vor fi structurate în 8 workshop-uri și 40 de grupuri de suport gratuite ce se vor ține la sediul Asociației Smiling Eyes din București, Strada Știrbei Vodă, nr. 27, și vor avea ca și țintă directă părinții copiilor cu dizabilități cât și frații acestora. Pentru detalii punctuale, puteți da like paginii noastre de Facebook pentru a vă înscrie la evenimente în limita locurilor disponibile dar și pentru a urmari activitatea Asociatiei Smiling Eyes sau puteți vizualiza site-ul www.smiling-eyes.ro

Psihologul Ionica Ștefan, care va fi și gazda workshop-urilor și a grupurilor de suport în cadrul Școlii Parinților, va veni în întâmpinarea participanților cu sfaturi practice și adaptate pentru fiecare tematică pentru o implementare facilă și va oferi suport problemelor ridicate de către părinti și a fratilor copiilor cu dizabilități. Gradul de satisfacție va fi măsurat la sfârșitul fiecarui atelier prin formularele de feedback iar la finalul proiectului, beneficiarii vor răspunde la un scurt chestionar pentru a observa în ce măsură informațiile acumulate vor influența și vor impacta dezvoltarea armonioasă și autonomia copiilor.

Asociația Smiling Eyes facilitează accesul la educație, terapie și integrare socială a copiilor cu nevoi speciale și familiilor acestora prin servicii complete și integrate. Intervenția timpurie stă la baza succesului și evoluției persoanelor cu dizabilități iar implicarea părinților în evoluția copiilor este esențială atâta timp cât sunt bine informați și au parte de sprijin de specialitate.

Share this post

No comments

Add yours