Asociația Salvați Dunărea și Delta lansează cel mai mare eveniment de ecologizare

Peste 300 de copii din 7 localități de pe malul Dunării vor participa în 29 iunie la cea mai mare acțiune de ecologizare de-a lungul fluviului, pentru a sărbători a 11-a ediție a Zilei Dunării. Aceștia vor strânge deșeurile ca prim semnal de alarmă și atenționare la începutul sezonului turistic, pentru protejarea celui mai tânăr pământ al Europei.

dunare

”Fiți activi pentru o Dunăre curată!” este sloganul Zilei Dunării 2015, ce-și propune să responsabilizeze locuitorii și turiștii din Deltă asupra importanței curățeniei Dunării și a colectării selective a deșeurilor.

Astfel, acțiunile de ecologizare organizate cu ocazia Zilei Dunării se vor desfășura în data de 29 iunie, de la ora 8:30, concomitent în fiecare din localitățile Sulina, Maliuc, Mahmudia, Partizani, Murighiol, Crișan și Sfântu Gheorghe. Pe această cale, sunt chemați toți locuitorii, și toți iubitorii Deltei, să participe la cea mai mare încercare de salubrizare a malurilor Dunării, făcută vreodată în România.

Acest eveniment este organizat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, cu sprijinul Coca-Cola HBC România, sub patronajul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ziua Dunării este sărbătorită anual, pe 29 iunie — dată ce marchează semnarea Convenției privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, la Sofia, în anul 1994, la propunerea țărilor dunărene și sub auspiciile Comisiei Internaționale pentru Protecția Fluviului Dunărea (ICPDR).

Aproape 81 de milioane de persoane din țările danubiene sărbătoresc Ziua Dunării. Obiectivul principal al zilei este de a implica oamenii și de a accentua legăturile dintre state, precum și interesele locuitorilor pentru ocrotirea apei. (www.danubeday.org).

Asociația Salvați Dunărea și Delta este o organizație neguvernamentală de protecție a mediului, care s-a impus în cei peste zece ani de activitate prin acțiuni susținute de advocacy pe probleme ecologice și a demonstrat prin rezultate concrete că poate oferi soluții pentru marile provocări cu care se confruntă Delta Dunării.

De asemenea, asociația are o activitate susținută și în domenii conexe protecției mediului, având în portofoliu proiecte care vizează dezvoltarea durabilă, dezvoltarea comunitară locală, managementul deșeurilor, economia socială și dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare și conștientizare cu privire la protejarea mediului, antreprenoriat social etc. (www.salvatidelta.ro).

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours