Asociaţia Drumeţii Montane îi învaţă pe copii să se implice în protecţia mediului

Un nou proiect inedit a fost susținut de către membrii echipei ”Let’s do it, România!”, care au lansat recent campania ”Let’s do it, Danube!”, un proiect inedit în cadrul căruia s-au implicat peste 220 de şcoli din România şi peste 370 de profesori.

click

Proiectul ”Eco Junior 2015”, realizat de Asociația Drumeții Montane, are ca scop educarea a cât mai mulţi elevi în domeniul ecologic și se va desfăşura în perioada 6 – 10 aprilie. De asemenea, acest demers se adresează tuturor cadrelor didactice din România interesate de educaţia ecologică şi care doresc să se implice că voluntari în organizarea de activităţi eco-recreative cu nuanţe ludice.

Printre altele, activităţile de educaţie ecologică prin joc ce se vor desfăşura în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”cu ajutorul profesorilor, cât şi cele desfăşurate în natură, ajută la conştientizarea importanţei conservării naturii de către copii.

Tocmai de aceea, elevii vor dobândi un set de cunoştinţe ecologice şi un ataşament deosebit faţă de natură, alimentandu-li-se motivaţia şi dorinţa de a participa la cât mai multe activităţi de a menţine mediul cât mai curat.

Activătile din cadrul Proiectului Eco Junior 2015 variază în funcţie de vârstă elevilor, motiv pentru care profesorul delegat va alege tipul de activităţi ce se vor organiza în cadrul proiectului. Proiectul Eco Junior 2015 este sprijinit de către CH-Center.ro.

Share this post

No comments

Add yours