Asistenta pentru pacienții cu tuberculoză multidrog rezistentă din partea Johnson & Johnson România

În România, în fiecare an, peste 1.000 de persoane își pierd viețile din cauza tuberculozei, iar alte 16.000 din rândul populației tinere și active se confruntă cu această afecțiune. Pentru că de cele mai multe ori, pacienții cu tuberculoză multidrug rezistentă sunt diagnosticați târziu ori nu beneficiază de tratament complet, Asociația pentru sprijinirea pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă (ASPTMR) va derula un proiect inedit.

shutterstock_83108125

‘Sprijn social pentru aderența la tratament a pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă’ este o campanie deosebită, prin intermediul căreia vor fi distribuite pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă din țară 350 de pachete sociale care conțin hrană și obiecte de igienă.

Proiectul, care este finanțat de Johnson & Johnson România SRL nu oferă doar aceste pachete, ci și suport psihologic și asistenta socio-profesională pentru ca pacienții să facă față bolii și efectelor adverse ale tratamentului ori să se poată reintegra social și profesional, după vindecare.

În prezent, România este țara cea mai afectată de tuberculoză, din Uniunea Europeană. Ba mai mult, tot mai multe persoane riscă să se confrunte cu această afecțiune, deoarece nu sunt sufficient de informați. În plus, tuberculoza multidrog rezistentă (TB MDR) este forma de tuberculoza care a căpătat rezistență la cel puțin două medicamente cu eficiența cea mai mare. Tratamentul TB MDR durează aproximativ 2 ani și constă în administrarea zilnică a multor medicamente și o injecție în primele 8 luni, apoi doar de pastile până la finalul tratamentului. În cele mai multe cazuri tratamentul are efecte adverse greu de suportat. Pentru a se vindeca de tuberculoză, pe lângă tratament, pacienții au nevoie de odihnă și hrană suficientă.

Proiectul ‘Sprijin social pentru aderența la tratament a pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă’ este implementat de ASPTMR și finanțat de Johnson & Johnson România SRL. Obiectivul principal al proiectului este susținerea aderenței la tratament prin oferirea de pachete sociale pentru pacienții cu TB MDR.

 Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours