Aproape 7.000 de puieți au fost plantați la Ploiești cu sprijinul Asociației MaiMultVerde

Orașele din România sunt extrem de poluate, iar suprafața verde este mult prea mică de cap de locuitor, în comparație cu alte orașe europene, însă acest lucru nu mai este un secret pentru nimeni. De aceea, pentru că doresc ca mediul înconjurător să ”trăiască” frumos, Asociația MaiMultVerde a sprijinit un proiect inedit.

Plantare_25_octombrie_03_Foto_Cristian_Duminecioiu

Astfel, în perioada 25 octombrie și 1 noiembrie, nu mai puțin de 200 de voluntari şi susţinători ai Asociaţiei MaiMultVerde din Bucureşti şi Ploieşti au plantat 7.000 de puieţi de stejar, frasin şi paltin la Ploieşti, pe Şoseaua de Centură Est.

Această acțiune a putut fi posibilă grație banilor adunați din donaţii de la persoane fizice, precum şi de la companii sau alţi susţinători ai proiectelor de împădurire ale organizaţiei. Plantarea a fost realizată cu sprijinul Serviciului de Gospodărire Urbană Ploieşti.

În cadrul acestui event, celor 200 de voluntari li s-au alăturat la plantare Laura Belecciu şi Vladimir Drăghia, susţinători ai Asociaţiei MaiMultVerde. Ei au înotat la Swimathon Bucureşti în iulie 2014 şi au adunat, astfel, fonduri pentru proiectele de împădurire desfăşurate de organizaţie.

Cei 7.000 de puieţi de stejar, paltin, frasin şi alte câteva specii ajutătoare au fost plantaţi de voluntarii MaiMultVerde şi de susţinătorii care au făcut donaţii în cadrul campaniei ”Fă cadou un copac!”. Plantarea s-a desfăşurat în 25 octombrie şi 1 noiembrie, pe o parcelă de 5 hectare lângă Ploieşti. În această zona, Asociaţia MaiMultVerde continuă acţiunile de împădurire începute în anul 2009, în încercarea de a crea o barieră naturală de protecţie între oraş şi zona industrială.

Campania ”Fă cadou un copac!” este susţinută prin donaţii de la persoane fizice şi sponsorizări de la companii. Printre susţinătorii campaniei în anul 2014 se află: METRO SYSTEMS România, Scania, Electro-Total, Lexmark, Food Panda, DecoBox, byCristian, OK Prinţ, BackupRun, septembrie.cândva, Linia 21, Corporate Goodies, Aqua Carpatica, Limitless.

Lansată în 2010, campania „Fă cadou un copac!” s-a ”născut” din necesitatea strângerii de fonduri pentru împădurirea României. Oricine face o donaţie de 10 lei către MaiMultVerde contribuie la plantarea unui copac. Până acum, în cei trei ani de campanie, s-au plantat 23.000 de puieţi la Snagov şi Ploieşti. De asemenea, această acțiune continuă pe www.maimultverde.ro/susţine, unde doritorii pot face o donaţie de 10, 30, 50, 100 sau 150 lei.

Sursa/ Sursa foto: maimultverde.ro

Share this post

No comments

Add yours