Alex Velea, alături de copii hărțuiți și agresați! Apare în campania lansată de Cartoon Network

A devenit tătic de curând, iar acum, Alex Veea, încurajează copiii şi tinerii din România să spună stop fenomenului bullying în campania “CN Clubul Prieteniei”, ce este desfășurată de postul TV Cartoon Network.

alex_velea_-_fii_prietenos_nu_rautacios_02

Astfel, sub sloganul ”Fii prietenos, nu răutăcios”, această campanie își propune să sensibilizeze și să încurajeze copiii să ia măsuri împotriva hărţuirii şi agresiunii de orice fel. Mai exact, prin intermediul animatiilor, Cartoon Network îi încurajează pe copii să vorbească despre experienţele lor, să îi sprijine pe cei hărţuiţi şi să fie prietenoşi cu toţi ceilalţi.

Întrucât fenomenul bullying afectează copiii din întreagă ţară, Cartoon Network colaborează cu Asociaţia „Telefonul Copilului”. Scopul acestei asocieri este de a informa despre bullying şi pentru a oferi consiliere şi ajutor celor care au nevoie.

”Mă bucur să ştiu că îi pot ajută pe copii să se opună fenomenului bullying. Este o problema reală şi toţi copiii din România pot fi afectaţi. Cred că primul lucru pe care cei mici trebuie să îl facă într-o astfel de situaţie este să stea de vorba cu o persoană apropiată, de încredere, şi să povestească prin ce trec. Nu trebuie să sufere în tăcere sau să rămână indiferenţi atunci când asista la astfel de hărţuiri. Toţi putem fi prietenoşi şi respectuoşi faţă de ceilalţi”, a declarat Alex Velea.

Această campanie de promovare a înregistrat mai multe sporturi publicitare în care apare Alex Velea. De asemenea, în urma acestui demers au mai fost filmate clipuri animate care se adresează atât copiilor care sunt afectaţi de fenomenul bullying, cât şi celor care sunt agresivi sau celor care sunt simpli observatori. Copiii afectaţi direct sau indirect de fenomenul bullying beneficiază de consiliere din partea unor persoane cu experienţă în abordarea acestor probleme pe website.

Peste 1.000 de copii din România au sunat în 2014 la “Telefonul Copilului 116 111” pentru a vorbi despre cazuri de bullying. Majoritatea celor afectaţi de fenomenul bullying sunt copiii cu vârste între 12 – 17 ani.

Sursa: click.ro

Share this post

No comments

Add yours