”Ajutăm împreună”, o campanie prin care peste 100 de școli vor fi conectate la tehnologie

Chiar dacă zeci de prichindei de doar câțiva anișori se pricep de minune să butoneze fel și fel de gadgeturi, nu toți copiii au această posibilitate. Tocmai de aceea, Kaufland România, împreună cu Școala de Valori și Edu Apps a lansat un program inedit.

CAMPIONAT JOCURI - ROMEXPO

”Ajutăm împreună” este o campanie deosebită, prin intermediul căreia nu mai puțin de 102 şcoli din 72 de oraşe din România vor fi conectate la tehnologie, în perioada februarie – martie 2015.

Astfel, în urma campaniei, laboratoarele de informatică din şcolile incluse în program vor fi dotate cu 3060 calculatoare şi softuri performanţe. Ba mai mult, laboratoarele echipate cu noile computere vor fi accesibile unui număr aproximativ de 51.000 de elevi, căci fiecare laborator va primi 30 de calculatoare, precum şi acces la aplicaţii şi platforme online interactive care îmbunătăţesc metodele de predare-învăţare.

“Prin intermediul programului ”Ajutăm împreună” ne propunem dotarea laboratorului de informatică pentru a desfăşura activitatea educaţională în condiţii optime, astfel încât tinerii să profite de noile tehnologii pentru a-şi dezvoltă abilităţi care să-i ajute în viitor”, spun iniţiatorii programului.

Printre altele, școlile vor beneficia de un sistem online de management educational performant, ADMA, dezvoltat de compania Edu Apps, prin intermediul căreia este oferită o soluţie sincronizată cu Google Apps for Education, instrument utilizat de peste 40 de milioane de profesori, elevi şi studenţi din întreagă lume.

ADMA este o platformă online, prin intermediul căreia profesorii pot elabora fişe de lucru, teme sau teste, îşi pot gestiona planurile de lecţii şi pot chiar să realizeze câte un site pentru disciplină pe care o predau, toate acestea în beneficiul elevilor.

Sursa: scoaladevalori.ro

Share this post

No comments

Add yours