Ajută eroii să-și continue activitatea! Donează în urnele de la LIDL pentru achiziționarea unei ambulanțe SMURD

Incendii, asistență persoane, protecția comunităților ori alte situații de urgență… eroii SMURD sunt mereu acolo ca să salveze vieții, însă numărul cazurilor de urgență la care au participat echipajele SMURD a crescut anul trecut, motiv pentru care este necesară completarea dotărilor puse la dispoziție de Ministerul Sănătății cu încă o autospecială a echipajelor SMURD, pentru a răspunde prompt solicitărilor primite.

smurd_5

Astfel, pentru a sprijini activitatea desfășurată de SMURD, Lidl în parteneriat cu Fundația pentru SMURD au demarat în noiembrie 2014 campania „Donează pentru cei care salvează!”.

Astfel, în urna aceste campanii, se are în vedere colectarea de fonduri prin urnele de la casele de marcat din toate magazinele Lidl din țară pentru achiziționarea unei ambulanțe ultramoderne SMURD. Campania de donație la casele de marcat va continua până în luna mai, timp în care angajații și clienții Lidl sunt încurajați să se implice, așa cum au făcut-o și până acum.

Dovada clară că SMURD este mereu acolo este faptul că dintr-un număr total de 355.338 de situații de urgență în cadrul IGSU (incendii, asistență persoane, protecția comunităților, alte situații de urgență), acesta a intervenit în 306.942 situații în care a fost nevoie de asistență medicală de urgență și prim-ajutor calificat. 283.660 adulți și 29.854 copii au beneficiat de prim-ajutor și asistență medicală de urgență. Intervențiile au vizat următoarele afecțiuni: medicale generale – 45%, traumatisme – 27%, prim-ajutor la accidente rutiere – 5%, intoxicații – 5%, boli cardiace – 6%, probleme neurologice-psihiatrice – 6%, precum și alte afecțiuni 6%.

La nivel național, SMURD are în componență 402 echipaje (mijloace de intervenție SMURD existente), din care media zilnică a resurselor aflate în intervenție este de 266 ambulanțe tip B (echipaje de prim ajutor calificat), 26 ambulanțe tip C (echipaje de terapie intensivă mobilă) și 8 ambulanțe (echipaje de terapie intensivă mobilă nou-născuți).

Sursa: businesswomen.ro

Share this post

No comments

Add yours