Ai grijă de alimentație și vei fi bine! Kaufland România și Bucovina învață elevii să aibă un stil de viață sănătos

Mâncarea de tip junk food se găsește la orice pas în ziua de astăzi, motiv pentru care tot mai mulți tineri optează pentru aceasta și renunță la produsele sănătoase, fructe și legume. Tocmai de aceea, Kaufland România și Bucovina susțin un proiect inedit.

copil

”Sănătatea este o stare de bine. Tu ești bine?” este o campanie deosebită, prin intermediul căreia cele două companii își propun evaluarea şi selecţia a 100 de elevi din patru licee bucureştene şi includerea lor într-un program pilot de antrenament şi nutriţie.

Astfel, cei 100 de elevi ce fac parte din patru licee ale municipiului Bucureşti, respectiv (Colegiul Naţional Ion Creangă, Colegiul Naţional Octav Onicescu, Colegiul Naţional George Coşbuc, Colegiul Economic Virgil Madgearu), vor lua parte la acest proiect, al cărui scop este de a stimula interesul adolescenţilor faţă de adoptarea unei alimentaţii corecte şi beneficiile consumului de alimente sănătoase, care pot reprezenta substitute ale preparatelor de tip fast-food.

 ”Elevii, selectaţi şi evaluaţi în prealabil de către kinetoterapeuti, antrenori de fitness şi consultanţi în nutriţie, vor participa gratuit la un program de antrenament într-o sala de fitness şi vor urmă un regim de alimentaţie pilot pe parcursul a trei luni. De asemenea, vor fi supravegheaţi de către kinetoterapeuti pe toată durata proiectului”, afirmă iniţiatorii proiectului.

Printre altele, în urma acestei campanii se are în vedere şi motivaţia tinerilor de a practica sport şi de a înţelege varietatea alternativelor sportive având în vedere nevoile specifice individuale.

Rezultatele urmărite prin intermediul proiectului sunt scăderea în greutate a unora dintre participanţi, dezvoltarea masei musculare a altora sau schimbarea stilului de viaţă şi conştientizarea necesităţii unui regim alimentar sănătos.

Proiectul se derulează în perioada martie-iunie 2015 şi a fost iniţiat de Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă în Educaţie şi reuneşte în parteneriat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Centrul KinetoBebe, Fundaţia Preţuieşte Viaţă, Sas Gym, F.I.T.N.E.S.S. Concept, Asociaţia Consumatorilor de Produse Alimentare – “Optimum Cibum”, Restaurantul rawdia şi Brutăria Companion.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours